сите категории
EN

ГРГ Акустичен одбор

Ти си тука : Дома>Производ>ГРГ Акустичен одбор

GRG акустичен панел

Место на потекло: Нанџинг, iangиангсу, Кина
Бренд име: Билдија
Број на моделот: GRC акустичен панел


Испраќам барање
Опис

GRG is fully known in Chinese as pre-cast GlassFibre Renforcd Gypsum. It is a new type of pre-cast decorative material made of superior natural modified gypsum as base material and added with special reinforced glass fiber for gypsum and micro-amount of modified additives. The randomness of its shape makes it the first choice for architects who require personalization. Its unique material composition is sufficient to resist damage, deformation and cracking caused by the external environment. This kind of material can be made into various flat panels, various functional products and various artistic forms, and is currently the most popular replacement product in the decoration field of building materials in the world.

GRG се придржува кон принципот правење тенка, но не густа. Бионска стапка + стапка на пренесување на звук + Стапка на апсорпција на звук = 1, постигнување на акустичен ефект на долгиот зрак на ликвидација на звукот


Брза детали:

1. Нема деформација

Бидејќи гипсот на главниот материјал ГРГ нема никаков корозивен ефект врз стаклените влакна, а стапката на сува влажна смалување е помала од 0.01%, производот може да се осигура дека има стабилни перформанси, издржливост, нема пукање, нема деформација и долг работен век.

2 Мала тежина

Стандардната дебелина на рамниот дел од производите на GRG е 3.2 до 8.8 ММ (може да се задебели за посебни побарувања), а тежината на метар квадратен е само 4.9 до 9.8КГ, што може да ја намали тежината на главната зграда и товарот на компонентите.

3. Висока јачина

Експериментите покажуваат дека оптоварувањето на фрактури на производи од GRG е повеќе од 1200N, што е за 10 пати поголемо од оптоварувањето на фрактура од 118N на меѓународен JC / T799-1998 (1996) декоративен гипс картон.

4. Дишење

GRG плочата е плоча со голем број микропори. Во природната средина, порозното тело може да апсорбира или ослободи вода. Кога температурата во затворен простор е висока, а влажноста е мала, таблата постепено ја ослободува влагата во микропорите; Кога температурата во затворен простор е мала и влажноста е висока, таа ќе ја апсорбира влагата во воздухот. Ова ослободување и дишењето го формираат ефектот „дишење“. Оваа циклична промена на апсорпција на влага и ослободување игра улога во прилагодувањето на релативната температура во затворените простории и создава удобна микроклима за работната и животната средина.

5. Превенција од пожар

Материјалот GRG припаѓа на огноотпорен материјал од класа А. Кога ќе се појави пожар, GRG материјалот не само што може да биде ретарданс на пламен, туку и да ослободи 15% до 20% од сопствената тежина на вода, што може во голема мерка да ја намали температурата на површината за палење и да ја намали загубата на пожар.

6. Заштита на животната средина

GRG материјалот нема мирис, а границата на радионуклид е во согласност со стандардот на Декоративни материјали од класа А, наведени во GB6566-2001. И припаѓа на зелените и еколошки материјали.

7. Добар акустичен ефект

Резултатите од тестот покажуваат дека материјалот GRG со дебелина од 4MM продира во 500 Hz 23 d 100 Hz 27 db. Специфичната тежина на воздухот е 1.75, што ги исполнува барањата за професионален акустичен рефлексија. Преку добар дизајн за моделирање, може да се формира добра структура за апсорпција на звук за да се постигне звучна изолација и апсорпција на звук.

8. Краток циклус на обработка

Времето на уништување на производите од GRG трае само 30 минути, а времето за сушење трае само 4 часа. Затоа, периодот на градење може значително да се скрати.

9. Практична конструкција

GRG може да се обликува произволно според дизајнерот на дизајнерот и може да се произведе и подели во големи блокови. Перформансите за обработка на лице место се добри, инсталацијата е брза и флексибилна и може да се изврши беспрекорно склопување на големи површини за да се формира комплетна форма. Особено за дупката, лакот, аголот и другите фини точки, може да се осигура дека нема грешка.

10. Површината на материјалот е мазна и нежна.

Белината достигнува повеќе од 85%, и може добро да се поврзе со разни облоги и материјали за декорација на површината за да формира одличен ефект на декорација.


Испраќам барање
поврзани со производот