сите категории
EN

GRC панел со смола со намалена пламен

Ти си тука : Дома>Производ>GRC панел со смола со намалена пламен

GRC панел со смола со намалена пламен

Место на потекло: Нанџинг, iangиангсу, Кина
Бренд име: Билдија
Број на моделот: Смола на ретардантен пламен на GRC


Испраќам барање
Опис

GRP е англиска кратенка на армирана пластика со стаклени влакна, што значи пластично засилено стакло или пластично засилено стакло. GRP е композитен материјал, вклучувајќи матрица и засилување. Матрицата на материјалот GRP е смола, која игра сврзувачка улога и учествува со 30% ~ 40% од вкупниот волумен. Смолата е термосетирање пластика, вклучувајќи епоксидна (ЕП), фенолна смола (ПФ), итн., Додека смолата е исто така органски неметален материјал. Зајакнувањето на материјалот GRP е стаклено влакно, кое игра зајакнувачка улога. Стаклени влакна се неоргански неметални вештачки неоргански влакна, како што се стаклени влакна, јаглеродни влакна, Кевлар влакна Б, итн., Сочинуваат 60% ~ 70% од вкупниот волумен. Затоа, GRP е пластичен-композитен материјал составен од органски неметални и неоргански неметали. GRP има добра електрична изолација и сврзувачки својства, висока механичка цврстина и отпорност на топлина, својство на текстил, отпорност на вообичаени киселини и алкални и органски растворувачи и отпорност на мувла. Смалувањето на обликот е мало со стапка на намалување на волуменот од 1% ~ 5%. По додавањето на средството за лекување, мора да се изврши притисок и да се загрева за да се формира, а може да се излечи и на нормална температура под притисок на контакт. Силна пластичност, често се користи за декорација и декорација на делот за моделирање.

Испраќам барање
поврзани со производот